Zgodovina podjetja Laborplast?

Spoštovani poslovni partnerji, stranke in prijatelji!

Vabimo vas na potovanje skozi zgodovino našega družinskega podjetja.

Laborplast je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1979.

Njegova ustanoviteljica je Milojka Volčanšek, vendar se ji je kmalu pridružil mož Stojan.

Kot že samo ime pove je bila takrat dejavnost podjetja samo proizvodnja laboratorijskega potrošnega materiala. V tistih časih je bil to velik izziv, saj je podjetje proizvajalo samo izdelke, ki so se do tedaj uvažali in so se uporabljali za natančne laboratorijske analize.

To je bil za naju velik izziv , a zagnanost in ideje so naredile svoje.

Že leta 1981 smo začeli graditi nove poslovne prostore in zaposlili več novih sodelavcev, se včlanili v Obrtno Zadrugo ZORA Domžale zaradi lažjega poslovanja z državnimi podjetji. Proizvodnja se je povečala (delali smo v treh izmenah), saj smo imeli z našim programom monopol na Jugoslovanskem trgu. Imeli smo patentirano tehnologijo za 3 izdelke in patente le teh registrirane na Patentnem uradu Republike Jugoslavije v Beogradu.

Z širitvijo leta 1988 smo uredili tudi lastno orodjarno in tu se nam je pridružil sin Aleš.

Začeli smo iskati  možnosti izvoza. Zahodni trg je bil prezahteven (sterilizacija, analize njihovih inštitutov,..) za tiste časa za nas pretrd oreh.

Pokazala se je možnost izvoza v Rusijo. Posel bi vodil beograjski velikan GENEX. To nam je dalo nov zagon, tako, da smo leta 1990 zgradili novo proizvodno halo. Med tem časom, smo preko podjetja MEBLO ITALIANA  navezali stike z Arabskimi Emirati in se dogovorili za pogoje izvoza.

Potem pa… kot strela iz jasnega, ZAČETEK VOJNE V JUGOSLAVIJI in skoraj istočasno ZALIVSKA VOJNA.

Vsa skladišča in blago, ki smo jih imeli na območju Jugoslavije so bila zasežena, slovensko tržišče pa premajhno za take proizvodne kapacitete.

Tu, na tej točki smo se znašli pred največjim življenskim izzivom do sedaj . KAKO NAPREJ?

Moč in oporo sva dobila v družini.

Potrebno se je bilo prestrukturirati. Denar, ki je bil namenjen za nakup nove opreme in tehnologije sterilizacije se je porabil za poplačilo vseh delavcev, surovine ,…novi državi pa za plačilo davka na izdane in nikoli plačane fakture.

Pojavilo se je vprašanje KAKO SPET ZAČETI?; ugotovila sva, da bo najbolje začeti na področju, ki nama je bilo najbolj poznano, MEDICINA. Tako sva prve plastične kozarčke uvozila za zobozdravstvo, ko pa sva začela sodelovati s slovenskimi trgovci se je  postopoma program začel širiti na krožnike, pribor, serviete, industrijske brisače, zloženke, toaletni papir, vrečke, folije,…je bila potrebna pomoč in se nam je leta 1996 pridružila hči Urška.

Podjetje je v naslednjih letih zopet raslo in zaposlovalo. Postali smo vodilni v našem segmentu. Že leta 2002 smo se preselili v nove poslovne prostore v Industrijsko cono MEBLO.

 Leta 2010 je Urška prevzela mesto direktorja v podjetju. Danes ima podjetje v svojem prodajnem programu 4500artiklov in 4800m2 svojih lastnih skladiščnih prostorov, lasten vozni park ter pogodbena partnerja .

Oskrbujemo  HOtele, REstavracije, CAteringe, industrijo, wellness centre, trgovske verige, javni sektor , pisarne, podjetja ,centre za zabavo,..

Smo ekološko osveščeno podjetje , ki skrbi za ohranjanje planeta Zemlja!

 Vse prostore smo opremili z LED svetili , na strehi namestili fotovoltaične panele.  Prednost našega asortimana je, da v celoviti oskrbimo stranko z eno dostavo. Pri tem porabi manj časa, energije in denarja ter naredi nekaj koristnega za planet; manj izpustov CO2 v okolje.  

Sodelujemo s proizvajalci, ki izpolnjujejo visoke standarde surovin, proizvodnje, varnosti, kakovosti glede družbene odgovornosti, ki se izražajo skozi certifikate kot so PEFC, FSC, Ecolabel,..

Vodijo nas VREDNOTE kot so KAKOVOST,KONTINUITETA, ZANESLJIVOST, ODLIČNOST, ZAUPANJE, ELEGANCA IN KOMPETENCE

VIZIJA PODJETJA je  biti najboljši dobavitelj tako z asortimajem  kot tudi s kakovostjo in storitvijo ter profesionalnim  svetovanjem.

Z MODRIMI KORAKI ZA ZELENO PRIHODNOST!

 

Hvala ker ste del naše zgodbe!