PALMOVI LISTI

Iz listja in vrhnje plasti prsti se ustvari humus, ki daje hranljive snovi  za rast nove rastline – tako se cikel ponovi. Enako velja za palmove liste, ki imajo dobro lastnost, da odpadejo večkrat letno, in se jih pobere in predela v izdelke , ki so primerni za stik z živili.

Nasade palm gojijo za pridelek , hkrati pa se iz  listov ustvari izdelek, ki je primeren za stik z živili. Tu je izključeno izkoriščanje pridelka ali tal.        Ker ima vsak palmov list elegantne in neponovljive žile, je vsak izdelek, ki temelji na tej surovini, edinstven v designu in ne samo to, ima tudi edinstvene lastnosti:  vsestransko uporaben, primeren za pečico, za stik z živili, nepremočljiv in ne prepušča maščobe: in to brez potrebe po dodatnem premazu ali aditivih. Povsem naravno!

Proizvodnja v Indiji se izvaja pod poštenimi in preverljivimi pogoji, ki izpolnjujejo visoke standarde družbene odgovornosti (certificiranje v skladu s HS 8000). Poleg tega so  izdelki iz palmovega listja certificirani po standardu UNI EN 13432, od leta 2015 pa po nordijskem znaku za okolje št.5047 009.